Dostupni linkovi

Novi ’Protest protiv diktature’: Demonstranti ispred Ministarstva kulture


Arhivska fotografija (27. april)
Arhivska fotografija (27. april)

Oko stotinak učesnika takozvanog „Protesta protiv diktature" okupilo se u nedelju uveče ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu, javlja Beta.

Okupljeni su nosili transparente "Car je go", " Vučiću robija", "Naš grad nama", te uzvikivali "Ostavke, ostavke" i "Nećemo rijaliti“.

Na vrata Ministarstva kulture zakačili su isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

"Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču", navodi se u saopštenju koje su organizatori uputili medijima uoči okupljanja.

Kako se dodaje, učesnici su organizovali okupljanje i zarad podrške televiziji N1, kako bi resorno ministarstvo podsetili da "uređivanje medijskog sadržaja nije njihova uloga, kao ni onemogućavanje rada bilo kojem mediju".

Podsetimo, regionalna TV N1 je ranije objavila da Ministarstvo kulture i informisanja priprema novu medijsku strategiju i set novih medijskih zakona kojima bi onemogućila rad ove televizije.

Prema saznanjima te kuće, jedno od novih rešenja bio predlog da se kablovskim distributerima televizijkih kanala i njihovim povezanim licima, zakonski onemogući da proizvode i poseduju sopstvene kanale.

Vlasnik TV N1 je, inače, "Junajted grupa", čiji je SBB deo.

Ovaj 28. po redu protest je, kao i do sada, počeo ispred Narodne skupštine.

Organizatori protesta, koji su počeli 3. aprila, dan nakon predsedničkih izbora na kojima je u prvom krugu pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, najavili su da će u ponedeljak, 1. maja, organizovati „prvomajski uranak“ ispred Narodne skupštine.

XS
SM
MD
LG