Dostupni linkovi

Vučić uputio poziv Erdoganu da poseti Srbiju


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio želju da odnosi Srbije i Turske budu u usponu, saopštila je Vlada.

Vučić je poziv Erdoganu uputio "u prijateljskim razgovorima" na sastanku sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem, navodi se u saopštejnju Kancelarije za saradnju s medijima.

Vučić je preneo duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), a Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici.

"Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje", rekao je Vučić.

Ambasador Bilgič naglasio je da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu.

XS
SM
MD
LG