Dostupni linkovi

Izetbegović: Devet puta mi je prećeno smrću


Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Bošnjački član Predsedništva BiH, lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da je u poslednjih šest i po godina, koliko traje njegov mandatu Predsedništvu BiH, dobio 30 pretnji od čega devet pretnji smrću, prenosi Beta.

"U poslednjih šest i po godina, koliko sam član Predsedništva BiH, dobio sam 30 pretnji, od toga je devet puta bila prenja smrću”, kazao je Izetbegović novinarima pred početak sednice Predsedništva SDA u Sarajevu.

On je naglasio da je kod jedne od osoba koje su mu pretile pronadjen eksploziv, dodavši da se nalazio i snajperista u blizini njegove kuće.

"O takvim stvarima nisam do sada govorio u javnosti i ne bih da me niste pitali. Takodje nisam samo ja ugrožen, tu je i moja porodica'', rekao je Izetbegović, obrazloživši tako činjenicu da jegova supruga koristi automobile Predsedništva BiH.

Izetbegovićeva supruga Sebija, koja je direktorka Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu, za putovanje u Tuzlu nedavno je koristila službeno vozilo Predsedništva BiH.

Izetbegović je još kazao da će se na sednici Predsedništva BiH razgovarati i o napadu na Adila Osmanovića, potpredsednika SDA i državnog ministra civilnih poslova, u Srebrenici u januaru ove godine.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo SDA zauzeće stav i prema četvorici poslanika ove stranke u parlamentu BiH, koji pre par "oborio" set reformskih zakona, zbog čega je MMF odgodio da BiH isplati oko 76 miliona evra.

XS
SM
MD
LG