Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Istraživanje: Dominacija Vučića u medijskom prostoru


Sa press konferencije istraživača Birodija u Beogradu

Tokom ukupno 23 časa koliko su, prema podacima Biroa za društvena istraživanja, elektronski mediji sa nacionalnom pokrivenošću - plus Televizija N1 izveštavali o događajima vezanim za kampanju uoči predsednilčkih izbora - Aleksandar Vučić je, kao kandidat i aktuelni premijer bio zastupljen sa 61,2 odsto, dok je ostalih 10 kandidata u etru provelo oko 39 odsto tog vremena.

Ovi podaci prema mišljenju Radula Perovića, jednom od glavnih istraživača na projektu Birodija, govore o sveprisutnosti i dominaciji Aleksandra Vučića u medijskom prostoru, ali i dovodi u pitanje standarde koje mediji koriste u izveštavanju.

„U vreme od ovih mesec dana kompletan rad Vlade, u devedeset odsto slučajeva, bio je sveden na aktivnosti koje je imao premijer Vučić. Koji je to standard novinarski ili bilo, ako uzmemo vreme kao neki kriterijum, da se predstavlja rad Vlade u predizbornoj kampanji, ako je neko funkcioner a učestvuje u izborima“, primetio je Perović na predstavljanju rezultata studije „Mediji i javnost na predsedničkim izborima“ Biroa za društvena istraživanja.

Čitajte detaljnije.

XS
SM
MD
LG