Dostupni linkovi

Srpska lista predložila nove ministre u Vladi Kosova


Vlada Kosova
Vlada Kosova

Srpska lista u kosovskom parlamentu, koja je u koaliciji sa Demokratskom partijom Kosova i Demokratskim savezom Kosova, predložila je danas promene u resorima koji su pripali Srpskoj listi na osnovu broja mandata u Skupštini Kosova i koalicionog sporazuma PDK-LDK-SL.

Za novog ministra Ministarstva lokalne samouprave predložen je Ivan Todosijević, koji od danas I zvanično obavlja posao ministra, saopštava Srpska lista.

Todosijević je do sada obavljao funkciju predsednika “Privremenog organa Opštine Zvečan” koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije, kao i zamenika gradonačelnika iste opštine, koja funkcioniše po kosovskim zakonima.

Srpska lista predložila je da Mirjana Jevtić u buduće obavlja funkciju zamenika ministra Ministarstva za rad i socijalno staranje.

Ovaj predlog je prihvaćen od strane Predsednika Vlade Kosova, saopštava Srpka lista, navodeći da predloge promena podržava i većina članova poslaničkog kluba Srpske liste koja participira u radu Skupštine Kosova.

Podsetimo, ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je decembra sa ove funkcije.

Na njegovo mesto postavljena je Mirjana Jevtić, tadašnja zamenica ministra za rad i socijalno staranje, što je dovelo do raskola u Srpskoj.

Nakon dve nedelje Ministarka za lokalnu samoupravu Mirjana Jevtić obavestila je kosovskog premijera Isu Mustafu da podnosi ostakvu na tu funkciju,a to je medijima preneo predsednik Srpske liste Slavko Simic.

Inače, GI Srpska, koja se sada predstavlja kao parlamentarni politički subjekat, nakon najnovijeg raskola, predala je CIK-u Kosova potrebnu dokumentaciju za prelazak građanske inicijative u političku partiju.

XS
SM
MD
LG