Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska očekuje da se vlasništvo Agrokorovih kompanija u regionu poštuje


Sjedište Agrokora, Zagreb

Agrokorove kompanije u regionu posluju redovno, plaćaju obaveze, obezbjeđuju zaposlenost i brigu za dobavljače, te hrvatsko Ministarstvo privrede od susjednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje i da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regionu poštuje, izjavila je danas ministrica privrede Hrvatske Martina Dalić, prenosi Srna.

Dalić je navela da Agrokorove kompanije u regionu nije zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka vanredne uprave u Agrokoru i povezanim društvima u Hrvatskoj.

Ona je istakla i da je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora društva Merkator u Sloveniji, koje je vlasnik Merkatora u Srbiji i Crnoj Gori, "nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelivanje sredstava u Hrvatsku".

Iz Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta Hrvatske prenose da je Dalić prošle sedmice razgovarala sa ambasadorima Slovenije, Srbije, BiH i Crne Gore u Zagrebu o Zakonu o postupku vanredne uprave u Agrokoru, o njegovoj svrsi, ciljevima i prvim efektima.

"Ministarstvo će kao i do sada nastaviti da radi na stabilizaciji poslovanja Agrokora u okviru postupka vanredne uprave u kojem će Agrokor biti sljedećih 12 do 15 mjeseci, a tokom tog procesa spremni smo da razgovaramo sa svima koji žele da rade u istom smjeru", poručili su iz Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta Hrvatske.

U Beogradu je danas održan sastanak resornih ministara Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH, na kojem je analizirano stanje nastalo krizom koncerna Agrokor i mjere kojima će biti zaštićeni potrošači i radnici zaposleni u Agrokorovim podružnicama.

XS
SM
MD
LG