Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanić: Svaki dan je sve manje BiH jer se negira postojanje RS


Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH

Ministarstvo odbrane BiH zatražilo je od Predsjedništva BiH stav u vezi programa proslave Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske Republike Srpske, te obraćanjem predsjednika Republike Srpske na centralnoj svečanosti.

Iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića poručeno je da se RS ne poštuje i da je zbog toga sve manje Bosne i Hercegovine.

"Neprimjereno je da se instituciji predsjednika Republike Srpske, koji je bio vrhovni komandant Vojske Republike Srpske, pokušava zabraniti obraćanje na proslavi Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji nastavlјa da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske. Ovim dopisom, kojim se traži izjašnjenje Predsjedništva BiH, nastavlјa se praksa negiranja postojanja Republike Srpske i njenih institucija", poručio je Ivanić.

Smatra da je ta praksa u BiH započeta osporavanjem obilјežavanja Dana Republike Srpske.

"Ovakvim pristupom, nepoštovanjem Republike Srpske i njenih institucija, te stalnom proizvodnjom političkih kriza, svaki dan je sve manje Bosne i Hercegovine. Očigledno je da u BiH postoje političke snage kojima te krize trebaju, a te političke snage ne dolaze iz Republike Srpske", zaključio je Ivanić.

XS
SM
MD
LG