Dostupni linkovi

Funkcioneri DF ispred zatvora u Spužu daju podršku svojim članovima


Lideri opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević
Lideri opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević

Funkcioneri opozicionog Demokratskog fronta, okupili su se u ponedjeljak ispred zatvora ZIKS u Spužu kod Podgorice, u znak podrške Mihailu Čađenoviću kojem je pritvor produžen nakon podizanja optužnice za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori na dan izbora 16.oktobra.

Podršku daju i članu “Otpora beznađu” Marku Milačiću, koji je pritvoren zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

“Ovo je podrška za našeg Čađa i protest zbog njegovog sramotnog, neosnovanog zadržavanja u zatvoru”, napisano je na Facebook stranici tog političkog saveza.

"Mihailo Čađenović i Marko Milačić, koji se nalaze u pritvoru u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), pravi su simbol demokratije i otpora", poručili su iz Demokratskog fronta (DF).

Predsjednik mladih Pokreta za promjene, članice Demokratskof fronta, Nikola Bajčetić, rekao je da će Čađenović i Milačić sigurno izdržati „jer ideja slobode koja u njima živi i koja ih vodi ne može biti ugušena zatvaranjem iza rešetaka“.

Prema njegovim riječima, "zatvori i lisice postali su glavni simboli režima".

Njegov kolega iz Demokratske narodne partije, Nikola Jovanović, rekao je da su Milačić i Čađenović pritvoreni u ključnom trenutku, u kome se odlučuje o eventualnom ulasku Crne Gore u NATO.

„Milačić, kao prepoznati anti-NATO aktivista, i Čađenović, kao pripadnik DF-a koji se zalaže za referendum i za neulazak Crne Gore u NATO, pritvoreni su u ovoj tamnici su u ključnom trenutku, kada se želi donijeti odluka u krnjem parlamentu", dodao je Jovanović.

XS
SM
MD
LG