Dostupni linkovi

Kosovo kupuje helikoptere


Snage KFOR-a na Kosovu

Premijer Kosova, Isa Mustafa, pokrenuo je inicijativu o kupovini helikoptera koji će, kako je naveo, služiti za povećanje nivoa bezbednosti i spašavanja života građana Republike Kosova.

Na identifikovanju državnih potreba i kreiranju uslova za kupovinu helikoptera radila je međuministarska ekipa koju je odredio sam premijer.

Na danas održanom sastanku premijera, zamenika premijera te ministara Bezbednosnih snaga, zdravlja i unutrašnjih poslova, kao i komadanta Bezbednosnih snaga i direktora policije, predstavljene su adekvatne procene po ovom pitanju.

“Nakon opsežnih diskusija, odlučeno je da se obave proceduralna pitanja kako bi se uspostavio kontakt sa prestižnim kompanijama o kupovini helikoptera. Premijer Mustafa je naglasio da opremanje državnih institucija s helikopterima i povećanje vazdušnih kapaciteta koji do sada nisu postojali, neophodno je za suočavanje vanrednih civilnih ili drugih situacija unutar zemlje”, stoji u saopštenju Vlade.

Dodaje se da su nadležne institucije izrazile posvećenost da se intezivno radi na tom pitanju u skladu sa potrebama i finansijskim kapacitetima.

XS
SM
MD
LG