Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kardinal Puljić: Dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini


Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je na Veliku subotu ukazao da samo uskrsni poklik "Mir vama" može biti "naša pravna sigurnost i melem na svaku duševnu ranu, prazninu, očaj i beznađe", prenosi Fena.

"S toga se radujemo Uskrsu, kojeg nema u nama i među nama onda kada nema oprosta. Zato dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini – opraštajući i mireći se jedni s drugima", naglasio je u Puljić u Uskrsnoj poruci.

Slaveći taj katolički praznik, rekao je dalje, sve naše nejasnoće, nemiri, strahovi i boli pobijeđeni su vjerom u vječni život.

"Uskrs je uvijek i iznovaprilika da u milosti Božjoj živimo u ovome svijetu, ali ne za ovaj svijet, nego za vječnost. Neka Uskrs u svima probudi prave svjedoke vjere koji se neće dati preplašiti obeshrabriti niti podleći lažnim obećanjima i varavim nadama ovog svijeta, nego stati na stranu istine i pravednosti protiv bezdušnog kriminala i razuzdane korupcije", poruka je kardinala Puljića.

U skladu s tradicijom na Veliku subotu, prvi uskrsni čestitari kod nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića bili su svećenici, redovnici i redovnice grada Sarajeva.

XS
SM
MD
LG