Dostupni linkovi

Otkriveni planirani napadi na zvaničnike na Kosovu


Skupština Kosova
Skupština Kosova

Savet za bezbednost Kosova, kojim rukovodi Kancelarija premijera Ise Mustafe, saopštio je da su otkrivene grupe koje su planirale da izvrše "dela protiv nekih institucionalnih lidera i političkih zvaničnika".

"Institucije Kosova otkrile su postupke nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu, orjentisanih da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak", navodi se u saopštenju.

"Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa”, ističe Savet.

Tim povodom, građanima Kosova obratio se predsednik Skupštine, Kadri Veselji: "Pozivam sve građane da budu što oprezniji kako Kosovo ne bi bilo žrtva nikakvog specijalnog rata koji dolazi od pojedinih faktora koje svaki dan napadaju Kosovo."

Kosovska policija od ponoći primenjuje operativni plan koji ima za cilj povišene mere bezbednosti na celoj teritoriji Kosova, povodom predstojećih Uskršnjih praznika, izjavio je za Radio Slobodna Evropa zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Osim na Kosovu, i američke ambasade u Tirani i Skoplju su pozvale svoje građane na visok stepen budnosti i preduzimanje odgovarajućih koraka na poboljšanju lične bezbednosti.

XS
SM
MD
LG