Dostupni linkovi

Šarapova kritikovala ITF i priznala da je pogrešila


Marija Šarapova
Marija Šarapova

Ruska teniserka Marija Šarapova krikovala je Medjunarodnu tenisku federaciju (ITF) što je nije upozorila da je uvrstila meldonijum na listu zabranjenih supstanci, ali je i priznala da je pogrešila.

Petostruka grend slem šampionka je prošlog marta, nakon što su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni, priznala da je uzimala meldonijum zbog problema sa srcem, ali je tada istakla da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Šarapova je suspendovana na dve godine, ali je suspenzija smanjena na 15 meseci.

Svetska antidoping agencija je početkom prošle godine uvrstila meldonijum na listu zabranjenih supstanci, posle dokaza da povećava protok krvi i da poboljšava učinak.

"Zbog čega neko nije došao kod mene da razgovaramo privatno, kao zvaničnik sa sportistom, što bi rešilo sve probleme poverljivosti, o kojima se kasnije pričalo", rekla je Šarapova za Tajms.

Ona je priznala da je pogrešila.

"Na kraju, ja sam pogrešila. Dobijala sam dozvole za sve što sam uzimala sedam godina i bila sam zadovoljna", dodala je 29-godišnja teniserka.

Šarapova će se na teren vratiti na turniru u Štutgartu, koji počinje 24. aprila.

Brojne teniserke i teniseri kritikovali su ustupke na račun Šarapove i njenog povratka na teren.

XS
SM
MD
LG