Dostupni linkovi

U Poljskoj niko neće kamion kojim je terorista napao u Berlinu


Kamion kojim je izveden teroristički napad u Berlinu
Kamion kojim je izveden teroristički napad u Berlinu

Nemačka je konačno u Poljsku vratila kamion koji je krajem prošle godine oteo terorista Anis Amri i ubio vozača - Poljaka, a potom pogazio posetioce božićnog vašara u Berlinu, ubivši 12 ljudi, a povredivši više od 50.Međutim taj kamion u Poljskoj niko neće, prenosi Beta.

Kamion je prebačen iz Nemačke pošto je tamo završena istraga i preuzeli su ga poljski istražitelji u Šćećinu, računajući da će najkasnije za dve nedelje moći da ga daju vlasniku, špediterskom preduzeću Arijela Žuravskog iz Grafena, na severu Poljske.

"Ne mogu da zamislim da se taj kamion vrati kod mene. Ne bih našao šofera koji bi hteo da vozi kamion s kojim se desila strašna tragedija. Pokušavam da se dogovorim s lizing kompanijom da ona preuzme kamion u zamenu za to da odustane od rata koje plaćam", kazao je danas Žuravski poljskom radiju RMF24.

Vozač tog kamiona, Lukaš Urban, bio je prva žrtva tereoriste, Tunišanina Anisa Amrija, 19. decembra prošle godine. Ubio je Urbana dok je u Berlinu čekao da istovari čelične konstrukcije koje je nemačkom preduzeću dovezao iz Italije.

Amri je otetim kamionom od 40 tona 19. decembra uveče uleteo u božićni vašar, gazio ljude i uspeo da pobegne. Ubili su ga policajci u Milanu, u Italiji.

XS
SM
MD
LG