Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Janković: Formiraću pokret narednih dana


Saša Janković

Jedan od predsedničkih kandidata u Srbiji Saša Janković najavio je danas da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.

Janković je na konferenciji za novinare rekao da je to odgovor na silu koju primenjuje Aleksandar Vučić i da će taj pokret gradjanima da nudi istinu umesto laži i državu umesto družine.

On je rekao da će deo te organizacije biti oni koji su mu dali podršku na predsedničkim izborima, a da će Demokratska stranka nastaviti i dalje da paralelno i samostalno deluje, ali u istom pravcu i promovišući iste vrednosti.

Janković je kazao da je Nova stranka od samog početka dala podršku pokretu i da ne vidi zašto i u budućnosti ne bi bila uz njega.

"Aleksandar Vučić je ugasio i isključio institucije i naš zajednički odgovor treba da bude vraćanje institucija u život", rekao je Janković.

Na pitanje da li je pričao sa Vukom Jeremićem on je kazao da je sa njim u kontaktu ali da nisu razgovarali o objedinjavanju.

Janković je rekao da će pokret učestvovati u svim narednim izborima na svim nivoima.

On je naveo da će Vučić biti predsednik države ali samo zato što je silom prisvojio izbornu volju gradjana i suspendovao demokratiju.

Janković je dodao da Vučić neće biti biti legitiman predstavnik države zbog sile koju primenjuje nad medijima, institucijama, Skupštinom i zbog finansijske sile, kao i sile tokom izbornog dana i brojanja glasova.

Janković je rekao da ne tvrdi da je osvojio više glasova od Vučića, ali smatra da je Vučić gradjane Srbije lišio drugog kruga.

Upitan o protestima širom Srbije, on je kazao da podržava protest onih koji su rekli ne diktaturi i da poštuje želju organizatora da im se ne pridružuju političke stranke i političke organizacije.

Janković na konferenciji za novinare nije odgovarao na pitanja novinara Pinka i Studija B jer, kako je rekao predstavnik njegove pres službe, nakon svih uvreda i neistina u tim medijima bilo bi besmisleno odgovarati na pitanja.

XS
SM
MD
LG