Dostupni linkovi

Trump: Sjeverna Koreja 'traži nevolje', SAD će 'riješiti problem'


Donald Trump
Donald Trump

Sjeverna Koreja treba zaustaviti sve planove za nuklearne aktivnosti i aktivnosti s projektilima "zbog svoje vlastite sigurnosti", piše kineski list, upozoravajući kako Sjedinjene Države jasno daju na znanje da ne planiraju "koegzistirati" s Pyongyangom koji ima nuklearno oružje, prenosi Fena.

Sjevernokorejski državni mediji upozorili su na mogućnost nuklearnog napada na Sjedinjene Države na bilo kakav znak američke agresije, dok američka mornarička borbena grupa plovi prema zapadnom Pacifiku, a koju je predsjednik Donald Trump opisao kao "armadu".

Trump, koji je pozvao Kinu da učini više kako bi zauzdao svojeg siromašnog saveznika i susjeda, rekao je u tweetu kako Sjeverna Koreja "traži nevolje" i da će Sjedinjene Države "riješiti problem" s pomoći Pekinga ili bez nje.

Korejski poluotok nije bio tako blizu "vojnom sukobu" otkako je Sjeverna Koreja izvela svoju prvu nuklearnu probu 2006. godine, rekao je u uvodniku uticajni kineski državni tabloid The Global Times.

"Ne samo da je Washington pun pouzdanja i arogancije nakon napada projektilima na Siriju, nego Trump isto tako želi da ga se smatra čovjekom koji ispunjava svoja obećanja", piše list kojega izdaju službene novine Komunističke partije, Narodni dnevnik.

XS
SM
MD
LG