Dostupni linkovi

U srijedu protest majki u Podgorici


Sa ranijeg štrajka majki ispred Skupštine Crne Gore
Sa ranijeg štrajka majki ispred Skupštine Crne Gore

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece organizovaće u srijedu u 13 sati protest ispred Skupštine Crne Gore i, kako su poručile, neće odustati dok im naknade ne budu vraćene na prvobitni iznos.

Korisnice naknada pozvale su studente, nevladine organizacije, sindikate i političke lidere da im se pridruže na protestima u srijedu, i najavile da će organizovati proteste svakih 15 dana.

Željka Savković iz Koordinacionog odbora korisnica saopštila je da su se majke odmorile i prikupile snagu.

„Odlučile smo da prije Vaskršnjih praznika okupimo majke, nadamo se da su razmislile“, rekla je Savković na konferenciji za medije.

Prema njenim riječima, nisu toliko bitne naknade, koliko kršenje zakona Crne Gore.

Milosava Radulović iz Nikšića kazala je da majke nikoga nijesu ucjenjivale kao što, kako je dodala, kaže premijer Duško Marković.

"Niti smo instruirane od opozicionih partija, već smo svjesne zloupotrebe nas, građanki Crne Gore, u predizbornoj godini, kao i činjenice da je vlast prekršila zakon koji nam je omogućio skromna primanja“, navela je Radulović.

Kako je kazala, to je probudilo njihov revolt i potrebu da to javnu kažu.

„Svi oni građani koji su svjesni ove činjenice neka nam se pridruže na protestima, ili neka i dalje ćute i čekaju da im se (Kemal) Purišić zahvali što nisu podržali žene pred Skupštinom i snose odgovornost za sudbinu svih građana Crne Gore u kojoj će se i dalje vršiti pritisci i kršiti zakon zarad interesa pojedinaca u vlasti“, navela je Radulović.

Biserka Femić iz Bara ocijenila je da su majke upotrijebljene i zloupotrijebljene u političke intrige pozicije vladajuće strukture i opozicije koja je godinama nemoćna da smijeni vlast, postale kolateralna šteta i jednih i drugih.

XS
SM
MD
LG