Dostupni linkovi

GI Srpska lista pokrenula inicijativu za preregistraciju u politički subjekat


Predstavnici Srpske liste
Predstavnici Srpske liste

Predsednik Građanske inicijative Srpska lista Slavko Simić kazao je za RSE da je u petak pokrenuta inicijativa da se Srpska lista preimenuje u političku stranku.

Predali smo svu neophodnu dokumentaciju koja je potrebna za izvršenje preregistracije, navodi Simić dodajući da naziv ostaje autentičan.

"Prikupljeno je oko 1.650 potpisa sa cele teritorije Kosova koji su predati, zatim statut i program stranke, kao i potpise osnivača među kojima su zamenik premijera iz Srpske liste Branimir Stojanović, članovi vlade i poslanici Srpske liste, kao i gradonačelnici koji su članovi ove liste", ističe Simić.

On kaže da će ubuduće građani biti u prilici da kontrolišu i uređuju rad stranke Srpska lista, te daju doprinos i poboljšaju rad Srpske u institucijama na lokalnom i centralnom nivou.

"Ovim potezom sprečićemo pojedinice da manipulišu finansijski i politički sa Srpskom listom i više nećemo imati dosadašnje probleme, da Srpsku listu smatraju ličnom svojinom i da će stranački organi uređivati rad. Nadam se da ćemo i dalje imati neizmernu inistitucionalnu i političku podršku Vlade Republike Srbije", kaže Simić za RSE.

XS
SM
MD
LG