Dostupni linkovi

Crnogorsko tužilaštvo: Velimirović iskaz promijenio pod pritiskom


Ilustracija
Ilustracija

Naknadna izjava Mirka Velimirovića, koji je osuđen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan izbora prošle jeseni, 16. oktobra, da je "konstrukciju" njegovog priznanja "sastavilo Specijalno državno tužilaštvo (SDT)" može jedino ukazivati na to da je izložen pritiscima onih lica protiv kojih krivični postupak nije okončan, odnosno struktura koje stoje iza njih, o čemu je nedavno i obavijestio specijalnog tužioca, saopšteno je Javnom servisu iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Velimirovićev advokat, izjavio je da je uvjeren da je sve što je izjavio njegov klijent do okončanja sudskog postupka njegova slobodno izražena volja.

Podsjećamo, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Predrag Bulatović, pročitao je juče izjavu Velimirovića, ovjerenu u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, u kojoj on navodi da je zloupotrijebljen od strane Specijalnog državnog tužilaštva, te da je konstrukciju navodnog priznanja sastavilo Tužilaštvo Crne Gore.

"Kao što je javnosti poznato, rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Mirka Velimirovića u odnosu na krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije... To znači da je sud, između ostalog, utvrdio da je okrivljeni Mirko Velimirović svjesno i dobrovoljno priznao krivično djelo koje je predmet optužbe, da je priznanje u skladu sa dokazima sadržanim u spisima predmeta, da je potpuno razumio posljedice zaključenog sporazuma, a naročito da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu protiv odluke suda donesene na osnovu sporazuma", navode iz SDT-a.

XS
SM
MD
LG