Dostupni linkovi

Mej: Srbija ima centralnu ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u regionu


Britanska premijerka Tereza Mej
Britanska premijerka Tereza Mej

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je u petak premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, navodeći da Srbija igra centralnu ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u regionu.

"Veoma pozdravljam posvećenost reformama koje ste pokrenuli. Dok težite tome da promovišete veći ekonomski prosperitet, bavite se pitanjem korupcije, gradite snažne i nezavisne institucije i jačate vladavinu prava u Srbiji, budite uvereni da će Vam Velika Britanija pružati punu podršku", navela je Mejova u čestitki koju je Vučiću uručio britanski ambasador u Beogradu Denis Kif.

Tereza Mej izrazila je nadu da će Vučić tokom svog predsedničkog mandata nastaviti da postiže napredak u dijalogu sa Prištinom i u normalizaciji odnosa koji su od suštinskog značaja za mir, saopštila je Vlada Srbije.

"Moja Vlada i ja unapred se radujemo posebno bliskoj saradnji s Vama, dok se pripremamo da budemo domaćini Samita o Zapadnom Balkanu 2018", izjavila je britanska premijerka.

Ona je podsetila da se ove godine obeležava 180. godišnjica diplomatskih odnosa izmedju Velike Britanije i Srbije i ocenila da to pruža dobru priliku za produbljivanje svih aspekata naših bilateralnih odnosa.

Tereza Mej izrazila je nadu da će Velika Britanija i Srbija nastaviti s jačanjem bezbednosne saradnje u cilju prevazilaženja zajedničkih izazova poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala.

Zahvalila je Vučiću na telegarmu nakon terorističkog napada na London.

XS
SM
MD
LG