Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sutra u Beogradu novi protest Policijskog sindikata i Vojnog sindikata Srbije


Protest policajaca u Novom Sadu, februar 2017.

Reprezentativni Policijski sindikat i Vojni sindikat Srbije održaće sutra novi protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu koje kako su naveli, "nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju", prenosi Beta.

Sindikati će na petom po redu protestu zatražiti od Vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, "svakog dana napuste četiri pripadnika".

"Uprkos našim protestima, vlast i ministarstvo ignorišu naše zahteve koji su poznati već mesecima. Želimo poštovanje zakona, koji treba da bude isti za sve. Tražimo da struka i iskustvo budu ispred partijske knjižice, jer ne želimo da nestručni ljudi vladaju strukturama bezbednosti. Ono što želimo jeste više bezbednosti i sigurnosti za sve građane Srbije", piše u saopštenju.

Protest Policijskog sindikata i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" navodeći da se njegovi učesnici bore protiv "namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike".

Skup će početi u 12 časova ispred Vlade Srbije odakle će učesnici protesta krenuti u šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

XS
SM
MD
LG