Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Knežević podnio dopunu žalbe Ustavnom sudu Crne Gore


Milan Knežević, jedan od lidera opzicionog Demokratskog fronta

Demokratska narodna partija (DNP) Crne Gore, članica opozicionog Demokratskog fronta saopštila je da je njen predsjednik Milan Knežević Ustavnom sudu podnio Dopunu ustavne žalbe protiv odluke Skupštine Crne Gore o ukidanju imuniteta.

Nakon ukidanja imuniteta liderima Demokratskog fronta, Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću, zvanično je proširena istraga Specijalnog državnog tužilaštva.

''Imajući u vidu da je postupak ukidanja imuniteta nezakonit, zbog čega je podnijeta ustavna žalba ali i određeni broj krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja onih koji su u ovom procesu učestvovali, naredba o proširenju istrage koju je GST Milivoje Katnić donio se takođe mora smatrati nezakonitom. Ovo posebno ako se ima u vidu da se shodno ZKP, u naredbi za sprovođenje istrage, moraju naznačiti dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja okrivljenih, a da u odnosu na lidere DF-a, Tužilaštvo do sada nije iznijelo niti jedan konkretan dokaz na osnovu kojeg bi u skladu sa zakonom istraga bila proširena,'' navodi se u saopštnju DNP.

Zbog, kako navode, brojnih nezakonitosti i nepravilnosti traženo je da se ustavnom žalbom ovaj proces uvede u pravne tokove, uz puno poštovanje prava na pravično i suđenje u razumnom roku, dodaju iz te stranke.

''Ustavni sud mora u što hitnijem roku da postupa budući da on jedino, svojom odlukom, može zaustaviti neustavno i nezakonito postupanje u odnosu na podnosioce ustavne žalbe. Ovo je posebno važno jer ukoliko se dalji postupak bude odvijao bez prethodnog postupanja Ustavnog suda, uz nezakonitosti koje prate ovaj slučaj, onda se može desiti da nekim naknadinim postupanjem sve bude poništeno i vraćeno na početak''navedeno je u saopštenju Kneževićeve stranke.

XS
SM
MD
LG