Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić u Mostaru: Balkan može biti mašina razvoja u EU


Aleksandar Vučić

Balkan može da bude mašina razvoja EU, izjavio je večeras u Mostaru premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da će ekonomski rast na tom prostoru biti dvostruko veći nego u EU, te da će o tim temama večeras razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, te premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Vučić je novinarima rekao da je jako važno da se razgovara i da su zato dobri sajmovi kao što je ovaj u Mostaru. "Svaki razgovor znači bolje odnose, svaki razgovor je lekovit. Srpski i bošnjački, pa tako i srpski i hrvatski narod moraju da žive u miru i razmišljaju o zajedničkoj budućnosti", dodao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je nakon jučerašnjih izbornih rezultata u Srbiji ocijenjen kao regionalni lider, Vučić je rekao da nije nikakav regionalni lider i da poštuje sve svoje kolege.

"Naš odnos se zasniva na poštovanju, mi smo tu da razvijamo saradnju i verujem da svi zajedno možemo da ubrzamo evropski put", istakao je Vučić i dodao da su ljudi u regionu siti svađa i vraćanja u prošlost.

On je naglasio da je ponosan što je sa Balkana, koji, kako je rekao, neće biti u čekaonici za EU još 30 godina. Vučić će prvo sastati sa Vujanovićem, potom sa Ivanićem, a biće organizovana zajednička večera lidera regiona.

XS
SM
MD
LG