Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odbijen zahtjev za privremeno puštanje Ratka Mladića


Ratko Mladić

Tužiteljstvo Haškog tribunala odbilo je zahtjev obrane za privremeno puštanje na slobodu nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, navodi se u priopćenju iz ovog suda.

Zahtjev je odbijen jer nisu ispunjeni svi uvjeti za privremeno puštanje. Razlog za odbijanje zahtjeva obrane je, prije svega, rizik od toga da bi Mladić mogao pobjeći prije izricanja presude.

U priopćenju se navodi da je zahtjev odbijen i zbog činjenica da je mišljenje o zdravstvenom stanju Mladića dalo nekoliko liječnika koji su sa optuženim imali minimalan kontakt ili čak nikakav.

"Suprotno od navedenog u zahtjevu, tim stručnjaka pruža optuženom optimalnu njegu, tako da ni način njege, niti zdravstveno stanje optuženog ne daju bazu na koju bi se obrana oslonila prilikom predaje ovakvog zahtjeva", ističu u Haškom tribunalu.

Mladićev odvjetnički tim zatražio je da Mladić 20. ožujka bude privremeno pušten na slobodu zbog odlaska na hitno liječenje, uz garancije ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

XS
SM
MD
LG