Dostupni linkovi

Plenković se sastao sa najvećim dobavljačima Agrokora


Konzum je deo grupacije Agrokor
Konzum je deo grupacije Agrokor

Predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković sastao se jutros u Zagrebu sa najvećim dobavljačima koncerna Agrokor, prenosi Beta.

Predsednik uprave jednog od najvećih Agrokorovih dobavljača Agrofruktusa, Denis Matijević rekao je da od sastanka očekuje "konkretne pomake" i da je dobro da država posreduje, ali ne i da se direktno meša.

Hrvatski Agrokor i kreditori tog koncerna potpisali su stendstil ugovor, odnosno moratorijum na postojeće bankarske obaveze Agrokora koji je juče zvanično stupio na snagu.

"Cilj ugovora je da se olakšaju napori kompanije da stabilizuje poslovanje i osigura podmirenje dospelih obaveza prema dobavljačima u idućem razdoblju. Stendstil bi trebalo da olakša napore kompanije u rešavanju pitanja likvidnosti, osiguranja kontinuiteta poslovanja, zaštite vrednosti koncerna, kao i da predstavi osnovu za održivo restrukturiranje koncerna", saopštila je Erste banka koja je među poveriocima.

Uz tu banku u odboru su i Privredna banka Zagreb, Rajfajzenbank Austrija, Sberbank, VTB Bank (Austria) AG i Zagrebačka banka.

Regionalna televizija N1 juče je objavila da bi uprava Agrokora, koji je teško opterećen dugovima, trebalo postepeno da se promeni i da će za početak, restrukturiranjem Agrokora upravljati Antonio Alvarez iz konsultantske kuće Alvarez&Marsal.

XS
SM
MD
LG