Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Putin spreman da se sastane sa Trampom


Donald Tramp i Vladimir Putin

Predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman da se susretne sa američkim predsednikom Donaldom Trampom ukoliko Finska bude domaćin Arktičkog samite, javlja Asošijeted pres.

Na pitanje moderatora na međunarodnom Arktičkom forumu u ruskom gradu Arhangelsku, da li je Finska voljna da bude domaćin samita lidera arktičkih zemalja koji bi po prvi put okupio Putina i Trampa, Ninisto je rekao da bi mu to bila čast.

"Po mom mišljenju, Finska je veoma pogodna zemlja, a Helsinki odgovarajuća platforma za organizovanje takvih skupova. Ukoliko do toga dođe, bićemo srećni da učestvujemo. Biće mi drago da budem deo toga",izjavio je Putin, prenosi Rojters.

Ruski lider istakao je da takve susrete treba dobro pripremiti.

Finska u maju preuzima predsedavanje Arktičkim savetom čije su članice osim Finske, Rusije i SAD i Kanada, Danska, Island, Norveška i Švedska.

Putin je u Arhangelsku kazao da njegova zemlja ima puno prijatelja u SAD izrazivši očekivanje da će normalizovati problematični odnosi sa Vašingtonom.

On je odbacio tvrdnje da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine, dodajući da su kontakti ruskih diplomata u SAD bili samo deo njihovog posla. Sve ostalo je, po njegovim rečima, “laž” i “provokacija”.

Putin je ponovio da podržava nastojanja američkog predsednika u borbi protiv terorizma te da je Rusija spremna da sarađuje u tim naporima.

XS
SM
MD
LG