Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Iranski predsednik u Moskvi


Rohani i Putin sa sastanka u Bakuu, avgust 2016.

Predsednik Irana Hasan Rohani sastaje se danas u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavne teme razgovora bi trebalo da budu rat u Siriji i ekonomska saradnja, javlja Beta.

Rohani je u prvu posetu Moskvu stigao u ponedeljak uveče i već se sastao sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom. Nakon tog susreta on je izrazio nadu da će poseta označiti prekretnicu u bilateralnim odnosima, prenose ruske agencije.

Predsednici Rusije i Irana, čije zemlje su saveznici vlade u Damasku, razgovaraće o "regionalnim pitanjima, posebno o sirijskoj krizi i mogućim rešenjima da se ona što pre okonča", rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi uoči posete.

On je rekao da će Putin i Rohani razgovarati i o borbi protiv terorizma i ekstremizma.

Predsednik Irana sa kojim su u Moskvu došli i ministar spoljnih poslova i ministar za naftu u Moskvi će potpisati desetine sporazuma o ekonomskoj saradnji, prenose iranski mediji.

U saopštenju Kremlja se navodi da će jedan od fokusa posete biti na mogućnostima za proširenje trgovine, jačanje ekonomskih veza i investiranja.

Tema razgovora će biti i saradnja u oblastima energetike i odbrane.

XS
SM
MD
LG