Dostupni linkovi

Večeras 'Sat za planet Zemlju'


Ugašena svjetla na Eiffelovom tornju u okviru akcije "Sat za planet Zemlju", Pariz, 2013.
Ugašena svjetla na Eiffelovom tornju u okviru akcije "Sat za planet Zemlju", Pariz, 2013.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je građane da večeras od 20:30 do 21:30 sat ugase svjetla u svojim domovima i tvrtkama, i time se pridruže jubilarnom 10. WWF-ovu "Satu za planet Zemlju" u borbi protiv klimatskih promjena, prenosi FENA.

Zajedno sa najvećim svjetskim atrakcijama i Stari most u Mostaru u subotu će na sat vremena uroniti u mrak i biti dio globalne inicijative "Sat za planet Zemlju". Mostar će biti među 7.000 gradova u svijetu koji će podržati tu akciju.

Uz simbolično gašenje svjetla tijekom samog sata, WWF poziva građane da 'doniraju' svoje Facebook profile i promjenom profilne fotografije prijateljima daju do znanja da žele zaustaviti klimatske promjene. Ta se izmjena vrlo lako može napraviti sljedeći upute s internetske stranice earthhour.org.

Akcija "Sat za planet Zemlju" (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi digli svoj glas protiv klimatskih promjena.

U prošlogodišnjoj akciji sudjelovalo je 178 zemalja svijeta, a Bosna i Hercegovina priključila se 2011. godine.

XS
SM
MD
LG