Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnadak: Saradnja sa SAD - prioritet BiH


Igor Crnadak

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak poručio je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Reksom Tajlersonom u Vašingtonu, da saradnja sa SAD ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta BiH.

Crnadak, koji u Vašingtonu učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države", izrazio je očekivanje da će podrška SAD BiH biti nastavljena, prenosi Srna.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH danas je saopšteno da je tokom zatvorenog dela konferencije i radnog ručka koji je organizovao Tajlerson, na kojem su učestvovali samo šefovi delegacija zemalja članica Globalne koalicije, Crnadak razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu Džonom Hefernom i direktorom Nacionalne obaveštajne službe SAD Denom Koatsom.

Po završetku sastanka Globalne koalicije, Crnadak se sastao i sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojtom Jiem.

Crnadak je tokom razgovora sa brojnim zvaničnicima u okviru svoje prve posete Vašingtonu nakon inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, osim opredeljenja BiH za nastavak intenzivne saradnje sa SAD, posebno istakao potrebu očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i efikasnog provođenja reformi na putu BiH ka EU.

Poseta Crnatka Vašingtonu završava se danas sastancima sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD i Nacionalnog saveta za bezbednost.

XS
SM
MD
LG