Dostupni linkovi

Hahn: Pozitivni efekti Reformske agende BiH


Ispuniti uslove MMF-a za nastavak aranžmana i isplatu narednih tranši: Johanes Hahn
Ispuniti uslove MMF-a za nastavak aranžmana i isplatu narednih tranši: Johanes Hahn

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn je, nakon današnjeg sastanka o Reformskoj agendi koji je održan u Sarajevu, izjavio da konkretni rezultati reformi građanima ne mogu uvijek biti vildljivi, ali da su efekti ipak bili pozitivni.

Kako prenosi agencija FENA, Hahn je podsjetio da je u 2016. godini registrirano povećanje industrijske proizvodnje i izvoza za oko 10 posto, kao i da je u Kantonu Sarajevo zabilježeno oko 20 posto više registriranih malih i srednih preduzeća.

Naglasio je da reformski put mora biti nastavljen te da trebaju biti ispunjeni uslovi MMF-a za nastavak aranžmana i isplatu narednih tranši.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ponovio je opredijeljenost Vijeća ministara za provođenje reformi u cilju evropskih integracija i ekonomskog razvoja.

Opredijeljenost za provođenje reformi iskazali su i entiteski premijeri, Fadil Novalić i Željka Cvijanović, koji su prisustvovali sastanku, uz ambasadoricu SAD-a u BiH Maureen Cormack te predstavnike MMF-a, Svjetske banke i EBRD-a.

XS
SM
MD
LG