Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik se sastao s Vučićem: BiH nema premijera, ovo nije bio Samit premijera


Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska

U Istočnom Sarajevu sastali su se u poslijepodnevnim satima premijer manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Reprblike Srpske, Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je iz Sarajeva otputovao na sastanak, iako nije to bilo planirano, navodi portal radiosarajevo.ba

Nakon sastanka, Dodik je naveo da su razgovarali o tome da Vlada Srbije pomogne Republici Srpskoj, kao i o problemima u BiH.

Dodik je medijima rekao kako ga je Vučić informisao o održanom samitu, te je dodao da "BiH nema premijera te da se samit nije mogao nazivati Samit premijera Zapadnog Balkana".

Na upit novinara Dodik je rekao da je sa Vučićem razgovarao i o autoputu koji će povezati Sarajevo i Beograd, te da Republika Srpska nema ništa protiv gradnje tog autoputa.

Dodik je na kraju dodao da podržava Vučića i da smatra da stabilnost Srbije predstavlja garantira i stabilnost i napredak u regiji, te da je Vučić svojom energijom doprinio da Srbija ostvari značajan napredak u posljednjem periodu.

Dodao je i da ne namjerava miriti članove Predsjedništva BiH, kao i da je ozbiljno loša situacija u BiH nastala Izetbegovićevom zloupotrebom položaja.

Entitetski presjednik je komentarisao i Dejtonski sporazum, te rekao da smatra da neće doći do neke nove međunarodne konvencije, kao i da u tom sporazumu piše da se Ustav BiH može mijenjati ako se entiteti dogovore, te je predložio da promijene nešto jer možda stvari krenu nabolje.

XS
SM
MD
LG