Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Obavještajni Komitet SAD: Nije bilo prisluškivanja Trumpa


Predstavnici američkog Komiteta za obavještajne poslove Predstavničkog doma saopštili su da ne vjeruju da je Trump Tower u New Yorku bio prisluškivan tokom izborne kampanje 2016., za šta je američki predsjednik Donald Trump optužio bivšeg predsjednika Baracka Obamu.

"Mi nemamo niti jedan dokaz za tako nešto i ustvari ja ne vjerujem, na osnovu onoga što smo saznali prošle sedmice i razgovora koje smo obavili, ne vjerujm da je bilo prisluškivanja Trump Towera", rekao je senator Nunes na press koferenciji referišući se tvrdnje američkog predsjednika Donalda Trumpa od prije par sedmica za koje ije ponudio nikakve dokaze.

Republikanski predsjednik Komiteta Devin Nunes i glavni demokrata u tom tijelu Adam Schiff najavili su i da će direktori Federalnog istražnog biroa (FBI) i Nacionalne agencije za sigurnost (NSA) svjedočiti pred ovim Komitetom o tvrdnjama da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016., sljedeće sedmice.

Direktor FBI James Comey svjedočiće pred Komitetom 20. marta, a njegovo drugo salušanje pred ovim tijelom zakazano je za 28. mart.

XS
SM
MD
LG