Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Izetbegović: Raduje me dolazak Vučića u Sarajevo


Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas da će najavljeni dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo gdje se 16. marta održava samit premijera Zapadnog Balkana djelovati smirujuće.

Kako je prenjela televizija N1, Izetbegović je još dodao da se iz Haga očekuje odluka Međunarodnog suda pravde o legitimitetu Sakiba Softića, kao agenta BiH pred ovim sudom.

"Očekujemo odluku suda o tome da li je gospodin Softić i dalje agent BiH. Više ništa od toga nije na Predsjedništvu, odnosi u Predsjedništvu su korektni", dodao je.

U zgradi Predsjedništva BiH danas se održao sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice.

"Bio je jedan od sastanaka u nizu na poziv HDZ-a koji će sutra imati sastanak sa SBB-om. Želimo snažno zajednički djelovati na smirivanju tenzija i čuvati integritet i suverenitet BiH ” rekao je Izetbegović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić bit će domaćin Samita premijera zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan 16. marta u Sarajevu.

Prisustvo Samitu u Sarajevu su potvrdili premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Makedonije Nikola Gruevski i Kosova Isa Mustafa.

Samitu će prisustovati i povjeenik EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i predstavnik Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.

XS
SM
MD
LG