Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Počelo potpisivanje peticije za podršku RTV Kragujevac


Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac, gde je u januaru raskinuta privatizacija, počeli su danas prikupljanje potpisa podrške za opstanak te regionalne medijske kuće.

Peticiju za opstanak RTV Kragujevac za sat vremena potpisalo je više od 1.000 građana.

Glavni poverenik sindikata "Nezavisnost" Goran Antonijević rekao je ranije agenciji Beta da zaposleni peticijom traže od Grada Kragujevca i ministarstava privrede i kulture i informisanja da hitno obezbede rešenje za RTK koje će da omogući opstanak te medijske kuće, kao i slobodno, pravovremeno i istinito informisanje građana Kragujevca i Šumadije.

Ministarstvo privrede je u januaru raskinulo privatizaciju RTK, povuklo garancije od 150.000 evra od bivšeg vlasnika Radoice Milosavljevića, a kapital preduzeća je prešao u potpuno vlasništvo države.

Kako je izveštavao Radio Slobodna Evropa, više od godinu dana nakon privatizacije Radio-televizije Kragujevac, koju je, zajedno sa sedam drugih medija, kupio kontroverzni biznismen Radoica Milosavljević, ova medijska kuća je u blokadi – program se ne emituje, a novinari su, umesto na terenu – u štrajku.

Ovo nije jedini slučaj propale privatizacije u Milosavljevićevoj medijskoj imperiji, koju je, kako smatraju pojedini poznavaoci prilika, ovaj privrednik iz okoline Kruševca osnovao da bi služio političkim interesima vladajuće stranke.

XS
SM
MD
LG