Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump optužio demokratu Schumera za povezanost sa Putinom


Charles Schumer

Američki predsjednik Donald Trump, čija se administracija suočava sa kritikama zbog kontakata s ruskim zvaničnicima, zatražio je "neposrednu istragu" navodne povezanosti senatora Charlesa Schumera, lidera demokratske manjine u Senatu, s predsjednikom Rusijom Vladimirom Putinom.

Trump je na svom Twitter nalogu postavio fotografiju Schumera s Putinom nastalu na jednom događaju u New Yorku 2003. godine, a na kojoj je prikazano kako obojica u rukama drže krofne.


Predsjednik SAD-a je zatražio istragu Schumerovih "veza s Rusijom i Putinom" i nazvao senatora iz države New York "potpunim licemjerom".

Schumer je ubrzo odgovorio na Twitteru, navodeći da će "rado govoriti" pod zakletvom o susretu s Putinom, do kojeg je došlo "naočigled medija i publike".

On je zatim pozvao Trumpa da učini isto.


Putin je tokom iste posjete SAD-a 2003. boravio i u Marylandu, gdje je imao sastanak i zajedničku konferenciju s tadašnjim američkim predsjednikom Georgeom Bushom mlađim.

Trump je pozvao na istragu Schumera dan pošto su demokratski lideri u američkom Kongresu zatražili su ostavku ministra pravde Jeffa Sessionsa zbog dva njegova sastanka s ambasadorom Rusije u Washingtonu.

Izvor: Beta, AP
XS
SM
MD
LG