Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanićev izaslanik dostavio pismo MSP u Hagu


Mladen Ivanić

Izaslanik predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića predao je Međunarodnom sudu pravde u Hagu Ivanićevo pismo u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, potvrdila je Ivanićeva savetnica za medije Marija Millić, prenela je regionalna televizija N1.

MSP je u prošli petak zatražilo od trojice članova Predsedništva BiH pojašnjenja u vezi sa statusom Sakiba Softića kao agenta BiH pred tim Sudom.

Sud u Hagu ostavio je rok za odgovore do danas u 18.00 sati.

Članovi Predsedništva BiH dogovorili su se jutros na neformalnim konsultacijama da svaki od njih pojedinačno dostavi svoje mišljenje MSP, javlja Beta.

Predsedavaući Predsedništva BiH Mladen Ivanić ranije je najavio da će MSP uputiti pismo u kome će osporiti legitimitet Sakiba Softića kao agenta tužbe BiH pred tim Sudom.

Ivanić će takođe obavestiti MSP da o podnošenju zahteva za reviziju presude ne postoji odluka zvaničnih institucija, odnosno Predsedavništva BiH, već da je odluka o pokretanju revizije presude doneta na neformalnom skupu predstavnika bošnjačkog naroda, koji je sazvao bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović.

S obzirom na to da mu je pismo, koje je članovima Predsedništva BiH iz MSP upućeno u prošli petak putem Ambasade BiH u Hagu stiglo otpečaćeno, on je najavio da će danas Sudu u Hagu pismo uputiti putem svog ličnog izaslanika.

XS
SM
MD
LG