Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kragujevac: Potraga za nestalim radnicima i dalje bez rezultata


Ekipe hitne pomoći pristižu nakon eksplozije, Kragujevac

Tri dana, nakon razornih eksploziija u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u kojima je jedna osoba poginula, a 25 ih je ranjeno, još nema nikakvih rezultata portage za trojicom nestalih radnika.

U potrazi za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem koristi se najsavremenija oprema, ali i dalje nema nikakvih tragova koji bi doveli do njih.

Intenzivna potraga za trojicom nestalih radnika se nastavlja, a u njoj se koriste dronovi, specijalna vozila, roboti i službeni psi koji su obučeni za pretragu ruševina, ali i dalje bez konkretnih rezultata.

S obzirom da je, prema proceni stručnjaka, smanjena opasnost od novih požara i eksplozija, potraga je fokusirana na zonu u kojoj se dogodio incident u kojoj specijalizovane ekipe, pored nestalih, traže i da li ima još eksplozivnih sredstava.

Zdravstveno stanje svih povređenih vojnika i policajaca je stabilno i oni su van životne opasnosti.

U međuvremenu, počela je i istraga o uzrocima i posledicama nesreće koju vodi Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Pripadnici Policijske uprave Kragujevac i Vojne policije, nakon što su se stekli uslovi za bezbedno obavljanje posla, izašli su na u zonu incidenta i započeli uviđaj.

Na utvrđivanju uzroka nesreće radi i Komisija koju je formiralo Ministarstvo odbrane, a ministar Zoran Đorđević naredio je i vanredni inspekcijsi nadzor u Tehničko-remontnom zavodu.

U tom vojnom objektu nadomak Kragujevca, specijalizovanom za demontiranje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava, 28. februara su se dogodile dve eksplozije u kojima je poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, dok je 25 pripadnika vojske i policije povređeno.

XS
SM
MD
LG