Dostupni linkovi

Kaznena prijava zbog neonacističkog marša u Zagrebu


Marš ekstremnih desničara
Marš ekstremnih desničara

Iz Hrvatske narodne stranke (HNS) je saopćeno da su podnijeli kaznenu prijavu zbog nedjeljnog, kako naglašavaju, neonacističkog skupa na središnjem zagrebačkom trgu gdje su, smatraju, protupravnim radnjama ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

"Kao odgovorna liberalna stranka želimo izgraditi progresivnu, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku i zato nismo htjeli čekati da DORH podnese prijavu zbog eklatantnog primjera govora mržnje, već smo to učinili sami. Ne želimo dopustiti da Hrvatska bude zemlja u kojoj neofašisti nekažnjeno marširaju ulicama i zemlja čiji građani strahuju od ljudi u crnom", poručuju HNS-ovci.

U HNS-a ističu kako su neonacistički skupovi poput ovoga rezultat "kukavičluka Titanik Vlade, predsjednika Sabora i predsjednice Republike, koji su i u ovom, kao u niz prethodnih slučajeva u kojima se manifestiralo nasilje i govor mržnje, reagirali krajnje anemično". Upozoravaju kako takvi izostanci reakcija vlasti dovode do još više mržnje i netolerancije, što kao posljedicu ima gubitak vrijednosti u društvu.

XS
SM
MD
LG