Dostupni linkovi

Dodik putuje u Moskvu, Mogerini dolazi u posetu BiH


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje u Moskvu, gde će imati važan sastanak, zbog čega neće biti u prilici da se sastane sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini koja dolazi u posetu BiH.

Dodik je za Radio-televiziju RS (RTRS) rekao da je sastanak u Moskvi dogovoren još pre mesec dana i da ne može biti otkazan.

Interese Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sastanku sa Mogerini zastupaće potpredsednica stranke Željka Cvijanović, koja je i predsednica Vlade RS.

Dodik je istakao da nema ništa protiv evropskog puta BiH ako funkcioniše dogovoreni mehanizam koordinacije u pregovorima različitih nivoa vlasti sa EU, koji podrazumeva da je Republika Srpska "vidljiva i zastupljena na tom putu".

Poseta Federike Mogerini 2. marta Sarajevu deo je "balkanske ture" u okviru koje će šefica evropske diplomatije od 1. do 4. marta posetiti Albaniju, BiH, Kosovo, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

O rezultatima svoje posete Balkanu ona će izvestiti šefove diplomatija članica EU na sastanku Saveta ministara 6. marta u Briselu.

XS
SM
MD
LG