Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorički mediji: Još pet državljana Srbije priznalo umešanost u pokušaj terorizma


Osuđeni na po pet meseci zatvora zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije

Sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom Crne Gore potpisalo je još pet državljana Srbije osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad u Crnoj Gori, objavila je danas podgorička štampa.

Prema tom sporazumu oni su priznali da su deo kriminalne organizacije i provešće po pet meseci u zatvoru, piše današnja "Pobjeda".

Oni su nakon nagodbe sa Tužilaštvom napustili istražni zatvor u Podgorici i na slobodi su, uz obavezu da do okončanja sudskog postupka ne napuštaju teritoriju Crne Gore.

Sporazum su potpisali Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Aleksandar Čurović, Dejan Stanojević i Milan Dušić, dok su u pritvoru ostali Bratislav Dikić, Branka Milić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević i Ivica Matić, navodi podgorički list.

Ranije su to učinili srpski državljani Aleksandar Aleksić, Miloš Aćimović i Perica Andrić, oni su 17. februara u sudnici Višeg suda priznali da su bili deo kriminalne organizacije.

Prema njihovim iskazima, plan je bio da nasilno uđu u zgradu Skupštine i čekaju dalja naređenja ukoliko Demokratski front izgubi na parlamentarnim izborima.

Oni su osuđeni na po pet meseci zatvora zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

XS
SM
MD
LG