Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Peleov sin osuđen na kaznu zatvora


Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, Edinjo (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.

Edinjo, ili punim imenom Edson Kolbi do Nascimento, u junu 2014. godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, ali je priznao kako je zavisnik. Njegovi advokati su uložili žalbu koja je delimično prihvaćena, pa je Edinju smanjena kazna na 12 godina i 10 meseci.

"Ljut sam i frustriran. Trebalo je da me oslobode, jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, iako ne postoji nijedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao," kazao je.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsoti, poznatiji kao Naldinjo, koji je takođe osuđen na 33 godine zatvora.

Edinjo je bivši fudbaler, koji je poslednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu koji je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinjo je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dve kćeri.

XS
SM
MD
LG