Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanić: Pismo u Hag preko posebnog izaslanika


Mladen Ivanić

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić najavio je da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu, kojim će ih obavestiti da Predsedništvo nije donelo odluku o reviziji tužbe protiv Srbije.

"Što se tiče pisma sudu, odlučiću kada i kako ću ga uputiti i javnost će biti o tome obaveštena", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

On je istakao da će imati posebnog izaslanika, navodeći da niko nije kritikovao potez bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je ambasadoru iz reda bošnjačkog naroda zabranio da prenosi bilo kakva pisma oficijelnih predstavnika institucija BiH.

Ivanić je istakao da Izetbegovića treba pitati kako će kriza biti prevaziđena, jer je napustio jučerašnju vanrednu sednicu Predsedništva, te je tim bojkotom Predsedništvo ušlo u krizu.

"Nisam ja uveo u krizu, nego član Predsedništva koji nije hteo da se izjašnjava, nije htio da govori o tužbi i nije dao šansu instituciji BiH da se izjasni o tužbi", objasnio je Ivanić.

Za Ivanića je neverovatno šta se događa ovih dana, pa i medijski, jer svi govore da izdaje BiH, a brani Srbiju, te da o tome nije rekao ni reč.

"Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka. Kvazintelektualci brane BiH, a valjda bi od mene, koji predstavljam BiH, trebalo da bude zatraženo da kažem šta mislim", rekao je Ivanić.

On je ponovio da samo brani princip odlučivanja, te se stvar potpuno obrnula.

"Mediji su se podelili, narod se značajno podelio, niko nikog ne sluša, svako traži samo svoje argumente. Mislim da smo ušli u dosta ozbiljnu krizu", upozorio je Ivanić.

XS
SM
MD
LG