Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Alijansa: O članstvu odlučuju Crna Gora i NATO


llustracija

Nakon izjave zvanične Rusije koja negira umiješanost u unutrašnja pitanja Crne Gore, iz NATO saveza su za TVCG ocijenili da o članstvu Crne Gore u Alijansi treba da odlučuju te dvije strane, bez miješanja treće.

Alijansa je, podsjećaju, posvećena Zapadnom Balkanu i pomaže zemljama u regionu da sprovedu neophodne reforme.

"Svaki narod ima ima pravo da odlučuje o svojoj budućnosti i da bira političke i bezbjednosne mjere . NATO je posvećen Zapadnom Balkanu i mi pomažemo zemljama u regionu da sprovedu neophodne reforme za dobrobit svih građana. Na zemljama je da odluče da li žele da budu članice NATO alijanse i mi poštujemo svačiju odluku", saopšteno je iz NATO-a.

Izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom aprlamentu, Čarls Tanok, kazao je za TVCG da je jasno iz određenog broja relevantnih izvora da postoje dokazi miješanja sa strane, te da je povodom planiranog teorističkog napada neophodna temeljna istraga.

"Pokušaj terorističkog napada na izborni dan je izuzetno zabrinjavajući. Istraga je u toku, i od velikog je značaja da bude temeljna i transparentna, kako bi osigurala i svoju kredibilnost. Ne želeći da prejudiciram rezulatate istrage, jasno je iz određenog broja relevantnih izvora da postoje dokazi miješanja sa strane", naveo je Tanok.

On ističe da je neophodno političko rješenje situacije i solidarnost svih političkih aktera u Crnoj Gori.

"Pozivam opozicione partije da prekinu bojkot Parlamenta, što bi bio korak ka tom cilju", saopštio je Tanok.

XS
SM
MD
LG