Dostupni linkovi

Zvizdić: Pozivam na spuštanje tenzija


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić

Povodom otkazivanja redovne sjednice Vijeća ministara BiH predsjedavajući Denis Zvizdić kazao je da će se uprkos uzavreloj političkoj atmosferi ministri truditi da budu "glas razum".

"Kada je riječ o trenutnim unutrašnjim odnosima u BiH, pozivam na spuštanje tenzija i na primjerenu retoriku, jer takmičenje u tome ko će dati radikalniju izjavu sigurno neće dovesti do rješenja. Rješenje je u institucionalnom dijalogu, poštivanju Ustava BiH i kontinuiteta važećih zakonskih akata, kao i nastavku realizacije projekata i reformi koje nas vode ka Evropskoj uniji, jačaju našu ekonomiju i otvaraju nova radna mjesta", poručio je Zvizdić.

Što se tiče regionalne suradnje, Vijeće ministara BiH će nastaviti suradnju sa Vladom Srbije.

"Očekujem da će premijer Vučić, kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka sa predstavnicima državnih institucija i institucija bosanskohercegovačkog entiteta RS koji je najavljen za sutra. Nastavak saradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regionu nemaju alternativu", zaključuje Zvizdić.

XS
SM
MD
LG