Dostupni linkovi

Nikolić odustao od predsedničke kandidature


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras za beogradski list Kurir da neće biti kandidat za predsjednika Republike na predstojećim izborima, a da će o funkcijama biti reči nakon pobjede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je Nikolić za Kurir.

Oko 18 sati, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić prosledili su medijima zajedničko saopštenje u kome je navedeno da su razgovarali o političko-sigurnosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i Nikolića i Vučića, navodi se njihovom u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju izdatom posle sastanka nije bilo reči o tome da li će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, kako su prethodnih dana najavljivali pojedini mediji.

Glavni odbor Srpske napredne stranke nedavno je odlučio da Vučić bude kandidat SNS za predsedničke izbore.

XS
SM
MD
LG