Dostupni linkovi

Gojković: Raspisivanje predsedničkih izbora naredne nedelje


Maja Gojković
Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je večeras da će naredne nedelje biti doneta odluka o tome da li će uz redovne predsedničke izbore biti održani i prevremeni parlamentarni izbori.

Ona je u Dnevniku RTS na pitanje da li će predsedniki izbori biti raspisani do 3. marta - koji je zakonski rok, rekla da će oni biti raspisani uz poštovanje Ustava, u zakonskom roku.

Prema njenim rečima, predsednik Vlade Aleksandar Vučić je u nedavnom intervjuu na RTS-u najavio mogućnost da budu raspisani i prevremeni parlamentarni izbori.

"Sačekali smo da većina stranka kaže ko će im biti kandidati, premijer je nedavno najavio da postoji mogućnost da budu raspisani i preveremeni parlamentarni izbori. Treba sačekati još nekoliko dana da čujemo sve važne političke činioce, stranke i lidere i da se odluči na koje će izbore Srbija sve izaći", rekla je ona.

Upitana da li Vučić ima podršku svih 102 poslanika SNS u Skupštini Srbije, Gojković je navela da je ona jednoglasna.

Gojković je rekla da više ništa ne očekuje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da ga na Glavnom odboru SNS, u čijem je rukovodstvu i Maja Gojković, "niko nije pomenuo".

XS
SM
MD
LG