Dostupni linkovi

Otkriveno 20 ilegalnih migranata na graničnim prelazima Šid i Batrovci


Migrant u Šidu u novembru 2016, ilustracija
Migrant u Šidu u novembru 2016, ilustracija

Uprava carine Srbije saopštila je u petak da je na graničnim prelazima Šid i Batrovci ka Hrvatskoj tokom prethodnih prazničnih dana otkrila 20 ilegalnih migranata.

U pokušaju ilegalnog prelaska državne granice sprečeno je 15 državljana Avganistana i pet državljana Pakistana koji su otkriveni u tovarima osam kamiona na putu ka državama EU.

Na graničnom prelazu Šid otkriveno je 18 ilegalnih migranata, a dvojica na prelazu Batrovci. Reč je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima 30, a najmladji 11 godina.

Svi migranti pokušavali su da predju granicu na sličan način, sakrivajući se u tovarni deo kamiona, nakon što su oštetili carinsko obeležje i pokušali to da sakriju.

Većina kamiona u koje su se sakrivali uputila se ka Italiji, dok je jedan išao ka Nemačkoj, a bilo je i onih koji su transportovali robu u Hrvatsku i Sloveniju.

Takođe 13. i 14. februara, na istim prelazima otkriveno je 19 ilegalnih migranata koji su na sličan način pokušali da pređu državnu granicu i tako uđu u EU, piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG