Dostupni linkovi

Crna Gora: Skupštinski odbor podržao skidanje imuniteta liderima DF-a


Manje od pola sata trebalo je članovima Administrativnog odbora da odobre i predlože Skupštini na usvajanje odluku o skidanju imuniteta
Manje od pola sata trebalo je članovima Administrativnog odbora da odobre i predlože Skupštini na usvajanje odluku o skidanju imuniteta

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore jednoglasno je podržao zahtjev specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se skine imunitet poslanicima opzicionog Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, a konačnu odluku o skidanju imuniteta donosi Skupština koja će, u plenumu, zasjedati kako se nezvanično saznaje, u srijedu.

Manje od pola sata trebalo je članovima Administrativnog odbora, u kome su zbog bojkota opozicije isključivo poslanici vladajuće koalicije, da odobre i predlože Skupštini na usvajanje odluku o skidanju imuniteta koja će omogućiti krivično gonjenje i određivanje pritvora za poslanike Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića.

Danas je objavljeno da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio Skupštini zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora liderima opzicionog Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, poslanicima u Skupštini Crne Gore.

"Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je uputio zahtjev Administrativnom odboru na dalje postupanje", saopšteno je iz potom iz parlamenta.

Da bi se protiv dvojice opozicionih poslanika nastavio postupak na zahjev tužioca Katnića Skupština bi im prvo morala skinuti imunitet.

Katnić traži skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću zbog, kako je obrazložio, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.

Lider Nove Andrija Mandić trenutno se nalazi u Beogradu i večeras se vraća u Podgoricu, saopštio je u izjavi za portal Antena M, rekavši da je obaviješten o zahtjevu specijalnog tužioca.

Opoziciona grupacija Demokratski front danas popodne će se oglasiti o ovom, na konferenciji za novinare.

Demokratski front je opoziciona grupacija koja se oštro protivi ulasku Crne Gore u NATO i ima bliske veze sa Rusijom.

Vozač Andrije Mandića, Mihalo Čađenović, privreden je prošle sedmice u vezi sa pokušajem državnog udara u Crnoj Gori na dan izbora prošle godine 16. novembra.

Čađenoviću je određen pritvor, a potom je Tužilaštvo saopštilo da je istraga proširena i na njega i da se sada za slučaj pokušaja terorizma sumnjiče ukupno 23 osobe.

XS
SM
MD
LG