Dostupni linkovi

Ispred Vlade Srbije potestovali vojni i policijski sindikati i boračka udruženja


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U blizini zgrade Vlade Srbije na samo stotinak metara udeljenosti održana su danas dva skupa - jedan organizuju Vojni i Policijski sindikati Srbije, a drugi Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor".

Oba skupa počela su, oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka.

Sa skupa sindikata poručili su da je to skup za one koji misle svojom glavom, dok su predstavnici boračkih udruženja poručili da se država brani, a ne ucenjuje.

Vojni i policijski sindikati Srbije protestovali su ispred zgrade Vlade zbog lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti, dok je prekoputa, ispred Ministarstva spoljnih poslova, Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor" održao skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da stanje nije idealno, ali da je Vlada Srbije učinila mnogo da poboljša položaj pripadnika policije. Protest policijskog sindikata nazvao je "političkim protestom".

"Kada pogledate ko je tu sve bio prisutan, od DOS-ovskih političara, predstavnika različitih političkih organizacija, nekih koje finansira Soroš, najgorih političkih organizacija koje ne vode računa o interesima svoje zemlje, kao što je Ne davimo Beograd, nekih ljudi iz njihovog rukovodstva", rekao je Stefanović.

Dodao je i da je na protestu "najmanje bilo policajaca i vojnika", te da je "više je bilo onih koji su podržali državu" na drugom skupu.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je, povodom Stefanovićeve izjave, da je podržala protest policijskog i vojnog sindikata, “jer smatra da je nedopustivo da se srozava materijalni položaj vojnika i policajaca, jednako kao ni drugih građana Srbije”.

“Ovo je solidarna podrška u odbrani sindikalnih i socio-ekonomskih prava svih građana Srbije”, navodi se u saopštenju Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Ovo je bio četvrti po redu protest Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije, dok su se boračka udruženja okupila prvi put, navodeći i da nije reč o kontramitingu.

XS
SM
MD
LG