Dostupni linkovi

Crnogorsko Tužlaštvo: Istraga o terorizmu obuhvata 23 osobe


Arhivski snimak hapšenja za pokušaj terorizma u Crnoj Gori
Arhivski snimak hapšenja za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Istraga Specijalnog tužilaštva u predmetu koji se odnosi na stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, proširena je na Mihaila Čađenovića i Ananija Nikića i sada obuhvata 23 osobe, saopštilo je crnogorsko Tužilaštvo.

Kako je u srijedu navedeno iz Specijalnog državnog tužilaštva, ova pravosudna institucija proširila je Naredbu za spovođenje istrage u predmetu koji se odnosi na krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

„Naredba za spovođenje istrage proširena je za dva lica, A.N. i M.Č. zbog osnovane sumnje da su učinili krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije. Proširivanjem Naredbe, istraga Specijalnog državnog tužilaštva, u ovom predmetu, obuhvata 23 lica“, kaže se u saopštenju.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal od utorka sumnjiči Mihaila Čađenovića, vozača lidera opozicionog Demokratskog fronta, za stvaranje kriminalne organizacije. Čađenoviću je juče određen pritvor od 72 sata u sklopu istrage o pokušaju terorističkih napada na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine.

Nastavak tužilačke istrage je izazvao oštre političke reakcije Demokratskog fronta.

Istovremeno je danas objavljeno da Predrag Bogićević koga Crna Gora, traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata na dan održavanja prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, prošle godine u toj državi, ostaje u ekstradicionom pritvoru u Kragujevcu do 20. februara.

Do tada Apelacioni sud u Kragujevcu treba da se izjasni o žalbi koju je, na prethodnu odluku Višeg suda, o njegovoj ekstradiciji Crnoj Gori, uložio branilac okrivljenog Slaviša Mrdaković.

XS
SM
MD
LG