Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Dogovor o zidu isti kao 8. decembra


Aleksandar Vučić, premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da je postizanjem sporazuma o uređenju prostora kod mosta na Ibru u Mitrovici sačuvan mir, i da su Srbi dobili sve što su tražili, ali da mu nije jasno zbog čega nije primenjen prethodni sporazum, kada se ni po sadržaju ni po čemu drugom ne razlikuje od tog.

Vučić je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da sutra počinje izgradnja projekta predvidjenog kao uredjenje prostora kod mosta na Ibru, ali da ne razume zbog čega nije primenjen sporazum koji je postignut 8. decembra ili nedavno u Briselu.

On je upitao šta je time neko želeo da postigne.

Komentarišući kritike na račun rušenja zida i postizanja sporazuma, Vučić je rekao da bi kritičarima poručio da pokažu ponekad tu svoju hrabrost, "umesto što ne znaju ime nijednog sela" u pokrajini.

Govoreći o očekivanjima u nastavku dijaloga, Vučić je rekao da ne veruje da će Kosovo pristati da formiraju Zajednicu srpskih opština i dodao da je njihova želja da od toga naprave nevladinu organizaciju "koja će da pušta gramofonske ploče".

"Ceo smisao je da izvrgnu ruglu sve ono što je postignuto pre četiri godine... Ništa im ne verujem, kako ni onima koji ih štite", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG